oglasi logo

 Oglas - Modafinil

oglasi
 Svi oglasi Unesi oglas     Firme u Zagrebačka

   


Oglasio/la: Modafinil
Telefon:
Županija:Zagrebačka
Kategorija oglasa: Sport-Hobi
Šifra oglasa:155503

Text oglasa:
Modafinil 200mg - 50x 300hrk
Modafinil 200mg - 100x 500hrk
Modafinil 200mg - 200x 800hrk
Sve informacije na: farmacol@gmx.com

VAŠ MOZAK, SAMO BRŽI I BOLJI Stručnjaci potvrdili da lijek za narkolepsiju doista stimulira mozak, ali sada su suočeni s etičkom dilemom
Istraživači su potvrdili da je modafinil doista pozitivno djeluje na mozak prilikom učenja i ponavljanja za ispite, no ta spoznaja otvara bitna etička pitanja

U jeku nacionalnih kvalifikacijskih testova GCSE u Velikoj Britaniji (no ne i u Škotskoj), britanski Telegraph ponovno revitalizira priču o učincima pametnih lijekova .

Pozivajući se na reevaluaciju 24 znanstvena istraživanja provedenu na sveučilištima u Oxfordu i Harvardu zaključeno je da lijek Modafinil (poznat još pod imenom Provigil), koji se primarno propisuje pri borbi s narkolepsijom, uistinu povećava odnosno jača kongnitivne funkcije koje su najpotrebnije prilikom učenja za testove kao što su GCSE. Modafinil je pomogao prilikom rješavanja dugih i kompleksnih zadataka, a uz to pokazao se korisnim kod planiranja, donošenja odluka, učenja i pamćenja i kreativnosti.

Modafinil je u Velikoj Britaniji dostupan u sustavu javnog zdravstva (NHS), a ankete su pokazale da ga je čak petina studenata koristila kako bi povećala svoj učinak prilikom učenja i ponavljanja za ispite. Istraživači su potvrdili da je lijek doista djelotvoran u prije spomenutim situacijama te da pritom prema svemu sudeći ima vrlo malo nuspojava. I tu, prema znanstvenicima, nastupaju problemi.

Činjenica da lijek ima takav učinak postavlja vrlo važna etička pitanja o tome kako klasificirati lijek, odnosno treba li on biti klasificiran (i u koju kategoriju), prihvaćen ili zabranjen.

Modafinil može i uistinu pojačava određene kognitivne funkcije. Prvi put imamo pojačivača kognicije koji naočigled nema značajnijih psihičkih, emotivnih i kognitivnih nuspojava. Sada je vrijeme da se otvori javni dijalog o tome kako integrirati i javno priznati jačanje kognitivnih funkcija. Etičke implikacije ovog otkrića su goleme i trebaju oblikovati ciljeve koje želimo u budućnosti ostvariti, a u tim razgovorima moraju sudjelovati i znanstvenici i političari, ali i javnost , rekao je za Telegraph Ruairidh Battleday, jedan od autora reevaluacije prethodnih studija.

Anketa jednog studentskog lista na Oxfordu pokazala je da je čak 26 posto ispitanika priznalo da je koristilo lijek, a slični podaci dobiveni su i u Newcastleu, Leedsu, Sheffieldu, Nottinghamu i Manchesteru. Modifinil su koristili i američki vojni piloti kako bi ostali prisebni prilikom osobito dugih letova.
Više informacija na:


oglasi, Modafinil 1








oglasi
Pošalji ovaj oglas prijatelju:
E-mail primaoca: Vaše ime:
Vaš E-mail:

malioglasi
Kontaktirajte Modafinil putem ovog obrasca:
Poruka:                                                                    
  
 Vaš E-mail:
 




VOZILA i PLOVILA
Automobili, Vozila
Autodijelovi & Auto-oprema
Brodovi & Plovila
Brodooprema & dijelovi
Bicikli
Camp kućice & camp vozila
Mopedi & Skuteri
Motocikli
Motocikl-dijelovi & oprema
Šumska & poljoprivredna vozila
DOM
Antikviteti & Umjetnost
Dječji artikli & igračke
Gradjevinski materijal
Kuće-Vikendice-Tereni
Kućna tehnika-Strojevi
Namještaj
Odjevni predmeti i sl.
Stanovi-Apartmani-Lokali
Za kuću i vrt


ELEKTRONIKA
Foto & Video
Glazba-Film-DVD
Informatika
Informatička oprema & dijelovi
Telefoni
TV-Radio-Video-Stereo
TV-igre


HOBI
Glazbeni instrumenti
Knjige
Lov & Ribolov
Oružje
Satovi & Nakit
Sport & Hobi
Ulaznice & Putovanja

ŽIVOTINJE
Životinje
POSLOVNO
Alati-Strojevi
Najam
Poslovni kontakti
Turizam
Usluge
Posao, zaposlenja
Medicinska oprema


OSTALO
Ostalo

KONTAKT  |  PODRŠKA
© Copyright 2003 - 2017   HrvatskiOglasi.com   Sva prava pridržana



mediji imenik