oglasi | O Copyrightu i autorskim pravima  

oglasi
 Naslovna Oglasi se     Katalog firmi


O Copyrightu

oglasi

Copyright je zaštita svih u javnosti objavljenih ili neobjavljenih književnih, naučnih, umjetničkih i drugih djela u bilo kojem postojećem obliku u kojem se mogu upotrijebiti ili nazvati djelom. Prosto rečeno sve što se može čuti, vidjeti ili osjetiti može biti zaštićeno ovim širokim zakonom.

Zakon stupa na snagu već u tijeku nastajanja takvih djela, a dužina trajanja mu je, izedju ostalog, određena
Bern-konvencijom i Universal Copyright Convention (UCC) i traje minimum do kraja života autora, plus 50 godina poslje njihove smrti (npr. filmska i fotografska dijela imaju minimum 25-50 god. zaštite od dana njihovog nastanka).

Korektan način pisanja Copyright-a izgleda ovako:
© Copyright 2003-2005 www.HrvatskiOglasi.com Sva prava pridržana.
Godine označavaju vrijeme nastanka, a ne do kad je Copyright valjan!

Sadržaj i programi na stranicama www.HrvatskiOglasi.com su zaštićeni Zakonom o Copyright-u i autorskim pravima i vlasništvo su redakcije www.HrvatskiOglasi.com.
Svako kopiranje dijelova ili cijelog sadržaja, njihovo objavljivanje i uporaba u javnosti ili na drugom mjestu web-a je zabranjeno bez pismene suglasnosti redakcije www.HrvatskiOglasi.com.
Povreda Zakona o autorskim pravima vodi do novčanih ili zatvorskih kazni.

Što se tiče naše zemlje, sve je rečeno u tekstu Zakona o autorskom pravu koji obuhvaća Zakon o autorskom pravu ("Narodne novine", br. 53/91.) te njegove izmjene i dopune objavljene u "Narodnim novinama", br. 58/93. u kojima je naznačeno vrijeme njihova stupanja na snagu. Klasa: 121-12/92-01/02 Zagreb, 20. listopada 1998. god.
Više o tome možete pročitati na http://www.nn.hr.

KONTAKT  |  PODRŠKA

© Copyright 2003 - 2016   HrvatskiOglasi.com   Sva prava pridržana